~Epub ♾ Untuk Semua Dosaku ♵ PDF or E-pub free

~Epub ⚖ Untuk Semua Dosaku ⚖ Kisah cinta antara Nur Lisa dan Syed Azri berputik di bumi Jerman Nur Lisa gadis pintar yang hidupnya riang bertemu dengan Syed Azri kerana rancangan nakal si adik Sharifah Azrina yang disangkanya teman sebilik sebenarnya ialah jejaka kacak bernama Syed Azri Tak menyesal ya Tak nak tarik balik kata kata awak tadi I do the talking a lot Which one you meant dear roommate Nur Lisa tergelak Sengallah Azri ni Pebende merepek entah I ll be the one Betcha Nur Lisa tergelak besar Orang buat lawak dia buat serius la pula Ego seorang lelaki Tak boleh tersentuh Nur Lisa ambil mudah Tak menyangka jalan jalan di hadapan yang akan bermula bersama Syed Azri Permulaan yang tiada penghujungnya Walk the talk Syed Azri Sikap selamba Nur Lisa akhirnya memikat Syed Azri yang egonya sentiasa dijulang ke langit Di saat cinta berkembang mekar, cahaya hidayah menerjah ke ruang hati Nur Lisa Kisah lampau, kisah zaman peralihan Betul orang cakap, nak buat baik, beribu halangan sudah menanti di hadapan kita Cinta yang menggunung dan kasih sayang yang melimpah ruah terhadap Syed Azri terpaksa dikorbankan demi cinta barunya kepada Yang Esa Lisa Syed Azri cuba memeluk Nur Lisa Mahu menenteramkan Nur Lisa Dia kalah melihat titisan air mata di pipi Nur Lisa No Nur Lisa menolak tubuh Syed Azri dengan kasar Boleh tak jangan keras sangat We ve been together for years and we ve done lots than thisPlease Tolong hormat saya Perlu ke saya merayu agar awak menghormati saya or should I say even if we ve been together thousands years, the fact is you are not my husband Awak tak halal untuk saya Dan saya pejam mata untuk kisah silam kita Lisa I better get going before things become worse It s worse already and I hate when you pretending to be good when I know who you are inside out Then hate me Bergegar dada Nur Lisa mendengar perkataan pretendingMereka berpisah di bumi Jerman namun jodoh mengejar Nur Lisa dan dia terpaksa akur bahawa jodoh dambaan lelaki yang boleh dijadikan peneman jalan ke jannah hanya tinggal mimpi Pertemuan semula dengan Syed Azri di Malaysia menjadi titik ketenangan Nur Lisa dirembat dan kehidupan penuh berliku di samping orang yang pernah menolak jalan yang dipilihnya Melayani kerenah Syed Azri yang akhirnya bergelar suami atas paksaan keluarga tak semudah ABC apabila jalan hidup yang dipilih berbeza Apabila tiba saat diri mahu berubah, orang yang paling dekat tidak memberi sokongan malah memandang sepi Keluarga yang memandang hina dek masa lampau yang terbongkar dan suami yang masih meragui dirinya yang kini berubah You know what naughty Dutches always said for their wives There are only three ways to please their men First please them on bed Second, make them sandwiches and third don t talk so much Now do number three and getyourself ready Syed AzriSyed Azri bukanlah lelaki kasanova dan dalam hatinya hanya terpahat nama Nur Lisa Hanya keegoan membuat dia tegar melepaskan Nur Lisa dulu dan di saat Nur Lisa kembali dalam hidupnya, siapa sebenarnya yang didambakan dalam hidupnya kini Nur Lisa kekasih hati merangkap roommate di studio kecil di Jerman dulu atau Nur Lisa si isteri yang kini sudah jauh berbeza Setiap permulaan pasti berhalangan Mampukah Nur Lisa kekal menjadi hamba Nya yang taat dan menjadi isteri yang solehah kepada Syed Azri Mampukah Syed Azri berjalan seiring dengan jalan yang telah dipilih oleh NurLisa Nur Lisa binti Tajudin Cinta yang berputik dalam kancah dosa Adakah akan terpalit selamanya Syed Azri bin Syed Gilani Cinta yang tak perlu berubah Adakah akan kekal selamanya with Shieda Razak I have been following this novel since Bab 1 from the writer s blog or shud I say since Rin Ahmad posted USD promo at the blog karyalepak.blogspot.com.The promo along with its cover was very impressive Hehehe I like the USD original cover Designed by Crash Tillez 3.7 Rin Ahmad memang my favorite author Dulu, kini dan selamanya Teringin nak kenal insan di sebalik nama Rin Ahmad Kagum Setiap novel ada isi tersendiri Unik Ideanya sangat luar biasa Knowledge tu memang perghh entah la nak cakap apa Setiap novel RA kita tahu benda baru Walau kita boleh agak tema style novel RA macam mana, tetap perasaan teruja tu ada Namun jujurnya, dari segi jalan cerita, untuk kali ini, saya sedikit lelah dengan USD Agak terganggu dan berapa kali hilang fokus bi 3.7 Rin Ahmad memang my favorite author Dulu, kini dan selamanya Teringin nak kenal insan di sebalik nama Rin Ahmad Kagum Setiap novel ada isi tersendiri Unik Ideanya sangat luar biasa Knowledge tu memang perghh entah la nak cakap apa Setiap novel RA kita tahu benda baru Walau kita boleh agak tema style novel RA macam mana, tetap perasaan teruja tu ada Namun jujurnya, dari segi jalan cerita, untuk kali ini, saya sedikit lelah dengan USD Agak terganggu dan berapa kali hilang fokus bila baca bahagian imbas kembali Pening Berulang ulang Tidak mencacatkan cuma sedikit berserabut.Watak Hmm boleh tak nak cakap saya tak suka Lisa yang lama Dan Azri pun Geng geng Azri tidak terkecuali MasyaAllah macam nak gugur jantung Over sangat Batasan entah ke mana Macam dirasuk bapak segala syaitan pun ya Walaupun rasa terkilan dengan Azri yang di saat saat akhir baru jumpa tikar sejadah Tinggi benar egomu wahai Azri Novel nie sangat bestWalaupun flashback sangat mencabar kalau pembaca tu tak alertTapi tetap bestmudah je untuk fahamBahasa Jerman tutergeliat lidah nak menyebutnya Kalau anda mengharapkan kisah kahwin paksa dengan pengakhiran tipikal, ini bukanlah buku yang patut anda baca okay Tapi kalau anda mencari sesuatu intipati berlainan dengan kisah tipikal yang berlambak di pasaran, bolehla cuba untuk membaca kisah ini.Nur Lisa dan Syed Azri bertemu di Jerman sewaktu Nur Lisa melarikan diri daripada Tengku Akhbar yang juga digelar payung emas made in Malaysia oleh Nur Lisa Bayangkan, ada ke lelaki yang menabur budi tanpa mengharap balasan Tengku Akhbar ni mem Kalau anda mengharapkan kisah kahwin paksa dengan pengakhiran tipikal, ini bukanlah buku yang patut anda baca okay Tapi kalau anda mencari sesuatu intipati berlainan dengan kisah tipikal yang berlambak di pasaran, bolehla cuba untuk membaca kisah ini.Nur Lisa dan Syed Azri bertemu di Jerman sewaktu Nur Lisa melarikan diri daripada Tengku Akhbar yang juga digelar payung emas made in Malaysia oleh Nur Lisa Bayangkan, ada ke lelaki yang menabur budi tanpa mengharap balasan Tengku Akhbar ni memang baik, tak pernah ambil kesempatan pada Nur Lisa walaupun Nur Lisa banyak mempergunakan dia Cuma bila Tengku Akhbar dah mula tunjukkan ciri ciri nak menjadi seseorang yang istimewa dalam hidup Nur Lisa, haruslah Nur Lisa cepat cepat angkat kaki.Pelawaan si adik, Nur Lili untuk mencarikan rumah disambut baik tanpa menyedari niat si adik di sebalik kebaikan yang ditabur Huh Rupanya, lepas keluar dari lindungan payung emas, Nur Lisa terperangkap dalam mulut naga pulak Sharifah Azrina rakan sebiliknya dah bertukar menjadi Syed Azri Haru Haish Apa punya adik ntah Sebab nak mengorat Tengku Akhbar tu, sanggup menganiaya kakak sendiri Bila menyedari diri dah jadi mangsa adik sendiri, memang terhentilah maklumat berkaitan Tengku Akhbar yang disalurkan kepada Nur Lili yang berada di Malaysia.Bila dah tertipu dengan kebaikan yang ditabur dek Nur Lili, nak tak nak terpaksalah Nur Lisa terima hakikat yang kawan sebiliknya adalah seorang lelaki Memang berani dan selamba sungguh Nur Lisa ni Berani juga mencabar keegoan seorang Syed Azri sehingga terpatrinya hubungan antara keduanya Memang nampak sangat tak wajar dengan pergaulan bebas antara keduanya Mujur juga Syed Azri dah ambil langkah pencegahan awal untuk berpindah keluar selepas terpatrinya hubungan mereka Kehidupan mereka berdua yang bergelar pelajar di Jerman memang penuh warna warni sehinggalah Nur Lisa bertemu jalan kembali ke paksi sebenarnya.Siapa sangka Octoberfest yang dihadiri bersama Syed Azri dan Sharifah Azra adik Syed Azri menemukan kembali Nur Lisa dengan penciptanya Waktu ini segala dosa dosa semalam bagai menghambat dirinya Biar pun Syed Azri tak merestui pilihannya, Nur Lisa tekad untuk berubah.Pertemuan kembali antara keduanya di Malaysia ditambah pula dengan fitnah yang ditabur oleh si adik akhirnya membawa kepada ikatan perkahwinan mereka Memang cabaran buat Nur Lisa untuk menyesuaikan diri dengan Syed Azri setelah sekian lama terpisah Ditambah lagi dengan cara hidup Syed Azri yang tak selari dengan Nur Lisa Bagaimana cara Nur Lisa menghadapi dugaan hidupnya ini Komen saya Buku ni memang bakalan buat kita banyak berfikir Memang betul bak kata Nur Lisa, kalaulah hidayah semudah membeli barang di ebay, tentu kita takkan hargainya Nak berubah, memang susah Lebih lebih lagi bila kita perlu mengubah perkara perkara yang dah jadi kebiasaan Tapi pada saya, paling susah adalah nak mengekalkan perubahan tu Sejauh mana kita mampu menahan diri daripada godaan hawa nafsu untuk buat perkara perkara yang patut ditinggalkan bila kita nak berubah Phew Mungkin terdapat kesukaran untuk sesetengah pembaca menghadamkan kisah ini disebabkan susun atur jalan cerita dengan flashback scene serta penggunaan bahasa Jerman yang banyak Yang juga mungkin bakal mengganggu tumpuan pembacaan Cuma bagi saya, tumpuan pembacaan saya agak terganggu bila saya nampak banyak kesilapan atau mungkin kealpaan semasa proses pengeditan Sayang sungguh Apa pun, tahniah buat penulis atas kelahiran buku pertama ini Moga lebih banyak lagi ilham untuk karya seterusnya 4.5 bintangSangat suka dengan kematangan watak watak utama terutamanya Nur Lisa handle situasi Awesome Dan benarlah, untuk menjadi lebih baik di negara barat lebih senang dari negara sendiri yang terlalu banyak gray area berbanding hitam putih.ps di ms 560 terdapat khilaf tentang perbandingan kisah nabi tu Bukan Nabi Musa yang berdakwah hampir seribu tahun tetapi isteri dan anaknya tetap tidak mahu mengikut seruannya Kalau tak silap itu kisah Nabi Nuh. Dah pegang elsa kemudian letak balik sebab kurasa yang ni menarik bila tengok review Dan ianya memang berbaloi Sejujurnya ini novel kedua RA yang dibaca selepas Love Lilla Selepas membaca LL hari tu tidaklah terasa nak mencari novel RA yang lain.Mungkin belum terbiasa dengan teknik penulisan imbas kembali Rin Ahmad.so bila baca USD dah dapat rentak dan boleh adapt dengan cara penulisannya dan hasilnya 5 ku bagi Kisahnya memang menarik dan saya suka penghijrahan Nur Lisa yang tidaklah digamba Dah pegang elsa kemudian letak balik sebab kurasa yang ni menarik bila tengok review Dan ianya memang berbaloi Sejujurnya ini novel kedua RA yang dibaca selepas Love Lilla Selepas membaca LL hari tu tidaklah terasa nak mencari novel RA yang lain.Mungkin belum terbiasa dengan teknik penulisan imbas kembali Rin Ahmad.so bila baca USD dah dapat rentak dan boleh adapt dengan cara penulisannya dan hasilnya 5 ku bagi Kisahnya memang menarik dan saya suka penghijrahan Nur Lisa yang tidaklah digambarkan mendadak.slowly but istiqamah Suka sangat dengan karakter Nur Lisa Nur Lisa yang perlu menghadapi orang sekeliling yang tidak menghormati penghijrahannya dan masih mengungkit dirinya yang dahulu tapi tetap dicekalkan hatinya dan teguh dengan jalan yang dipilih walau terpaksa mengorbankan cintanya Apa yang dilakukan selepas berkahwin memang mengagumkan.walau hati tidak sepenuhnya reda tapi tanggungjawab sebagai seorang isteri tetap dijalankan dengan sebaiknya.Syed Azri pula memangla perangainya menyakitkan hati.dah dapat wife yang berhijrah ke arah yang baik masih lagi mau menarik kembali wife kepada kehidupan lama.Ilmu penuh didada tapi tidak diamalkan.masalah jugak jadinya tu Cuma cintanya hanya pada Nur Lisa membuatkan dia boleh bertoleransi dengan perubahan Nur Lisa Dan pengakhiran yang sweet. Novel yg mmg di nantikan setelah hampir 6 bulan di hentikan di blog penulis Sangat teruja akhirnye terbit jugak pd disember 2012.Best sebuah novel yg mengisahkan perjalanan hidup Nur Lisa dan Syed Azri.Syed azri yg suke dgn taglinelike it or lumpt itSyed azriSSBSexy smart beard Jalan cerita yang sgt menarik Kisah bercinta ketika begelar student di germany Sebagai pembace seronok di hidangkan keadaan di Novel yg mmg di nantikan setelah hampir 6 bulan di hentikan di blog penulis Sangat teruja akhirnye terbit jugak pd disember 2012.Best sebuah novel yg mengisahkan perjalanan hidup Nur Lisa dan Syed Azri.Syed azri yg suke dgn taglinelike it or lumpt itSyed azriSSBSexy smart beard Jalan cerita yang sgt menarik Kisah bercinta ketika begelar student di germany Sebagai pembace seronok di hidangkan keadaan di Pasing, Munich, Germany dan tempat belajar mereka TUM Pada masa yg sama boleh lebelajarbahasa Jerman sikit2. Kalaulah tidak melanggar Akta Hakcipta Terpelihara, aku akan pilih novel ini untuk disusun semula plotnya actually zaman study dulu selalu juga kena assignment sebegini tapi itu for academic purpose so confirm x kena saman There are countless ways and reasons people may change but the point is they change For better of course Demi Rasulullah yang kita sayangi dan demi Yang Maha Pencipta m s 601 for me 3 ayat di atas merangkumi kisah yang cuba dilakarkan dalam Untuk Semua Dosak Kalaulah tidak melanggar Akta Hakcipta Terpelihara, aku akan pilih novel ini untuk disusun semula plotnya actually zaman study dulu selalu juga kena assignment sebegini tapi itu for academic purpose so confirm x kena saman There are countless ways and reasons people may change but the point is they change For better of course Demi Rasulullah yang kita sayangi dan demi Yang Maha Pencipta m s 601 for me 3 ayat di atas merangkumi kisah yang cuba dilakarkan dalam Untuk Semua Dosaku Cuma kehidupan sebelum berubah yang dipaparkan agak mencabar tata susila adat dan agama Tambahan pula pelaku2nya adalah anak bangsa yang geniusnya diharap akan menjadi tonggak negara Bagi aku ini bukan imaginasi penulis semata mata Kenyataan hidup pelajar yang sememangnya pahit, tapi realitinya ada di mana mana Even di IPT dalam negara sekalipun Pergaulan bebas, night life yang bebas sebebasnya, penyalahgunaan dadah dan segala galanya Trademark bebas penulis menyusun plot selang seli antara Malaysia dan Jerman adalah langkah menongkah arus yang wajar dipuji So, bagi pengamal speed reading sesatlah jawabnya Ditambah lagi dengan susunan plot tungang terbalik dalam monolog dalaman memang menyesatkan Ada kalanya imbasan kembali kejadian di Pasing yang diselitkan dalam kolum Malaysia, mengelirukan Scene yang perlu diulang baca berkali kali untuk difahami apa yang ingin disampaikan Sesukar penulis menyusun plot Untuk Semua Dosaku, sesukar itu juga pembaca perlu menyusun plot dalam pemahamannya Itu trademark penulis ini, pembaca perlu hormati TAPI bila terlalu banyak scene imbasan kembali yang ditunggang terbalikkan Limitation perlu ada sebenarnya Coz, everytime less isright Aku suka cara penulis ini mengembangkan watak wataknya Bagaimana berubahnya seorang Lisa, egonya seorang Syed Azri, naifnya Nur Lili, setianya Tengku Akhbar dan dendamnya Damia Humaira Tempelan pelaku pelaku lain menguatkan plot yang ingin dilakarkan Sesungguhnya for me kekuatan utama UNTUK SEMUA DOSAKU adalah dialog2 yang digunakan Pendek, ringkas, padat, sinis dan tajam sekali Tiada dialog meleret yang tidak perlu..TAPI titik kesedaran Syed Azri tidak begitu kuat menyentuh Penekanan yang lebih sepatutnya ditumpukan di situ DAN cara penulis menterjemah semula bahasa asing yang digunakan agak irritating sebenarnya Mungkin sesuatu boleh dibetulkan di situ Let be frank If you expect for a first sight kinda love relationship, then this is not I just dumped a girl and this kinda stupid to start new so quick I am attracted to youof opposite attraction but do give us some time I know you don t expect this happening so soon neither do I but I promise you, I can really take care of you Like it or lump it, just stay here With me Dear Readers,I am a minority here and please, you guys should give it a try It s possible that you will Let be frank If you expect for a first sight kinda love relationship, then this is not I just dumped a girl and this kinda stupid to start new so quick I am attracted to youof opposite attraction but do give us some time I know you don t expect this happening so soon neither do I but I promise you, I can really take care of you Like it or lump it, just stay here With me Dear Readers,I am a minority here and please, you guys should give it a try It s possible that you will end up loving it I m truly SORRY this book won t work for me It s a fact that not every book will work for everyone and it shouldn t be a problem Great book great words I admit everyone loved this book but IT S NOT FOR ME I hate repeating Please don t use itoften Bukan nak condemn tapi saya memang letih baca buku ini I rarely do this on book I read but in this case, I skim alot I feel sorry for myself coz I forced myself to finish it The flashback scenes aarrrggghhh I agreed, buku ini ada kekuatannya tersendiri But this book was too SERIOUS and too BORING for me I am SORRY for having difficulty liking or getting into it By the way, congrats on your debut novel I don t want to hurt anyone s feelings so I won t rate USD Untuk Semua Dosaku