{DOWNLOAD PDF} ⛓ Dia… Isteri Luar Biasa Ë eBook or E-pub free

Naskah untuk dilepaskan RM15.00 PM jefor me ini contoh kedua naskah dimana penulis menggenggam erat ceritanya selepas Pergi Tanpa Alasan Biarpun ini klise novel biasa Masih berpaksikan nikah paksa kahwin rela, tapi cara penulis mengolah pentasnya sesuatu yg agak luar biasa.Plot penceritaan, perkembangan watak, penumpuan rasa pelaku2nya disusun serapi mungkin Walaupun, gaya bahasa santai dijadikan medium perantara, ayat2 melalut yg sering diguna pakai oleh naskah bergenre Naskah untuk dilepaskan RM15.00 PM jefor me ini contoh kedua naskah dimana penulis menggenggam erat ceritanya selepas Pergi Tanpa Alasan Biarpun ini klise novel biasa Masih berpaksikan nikah paksa kahwin rela, tapi cara penulis mengolah pentasnya sesuatu yg agak luar biasa.Plot penceritaan, perkembangan watak, penumpuan rasa pelaku2nya disusun serapi mungkin Walaupun, gaya bahasa santai dijadikan medium perantara, ayat2 melalut yg sering diguna pakai oleh naskah bergenre romantik komedi begini tidak kelihatan di mana mana Komedinya sinis dan tajam menikam bagi yg mahu memikir Naskah yg sarat dan berat, tapi berjaya di ringan kan penulis dengan ayat ayatnya yg bersahaja.Suka bila dalang di sebalik adegan tangkap khalwat hanya dibongkar di akhir cerita Tersentuh bila Pak Yus si penjaga bunga anggerik adalah lelaki sama yg mencorakkan seorang Dewi Yusra.Setuju bila kepincangan sejarah hidup Eda dan rahsia asal kewujudan Nina disimpan dengan sebaris ayat sahaja.CUMA i Agak terganggu dengan beberapa perkataan yg agak melampau Contoh mengikut lelaki walau ke neraka panas macam api neraka perangai macam syaitan for me penggunaan gaya bahasa santai, selamba, atau apa2 saja istilahnya bukanlah alasan untuk memilih perbandingan yg out of this world sebegini.ii Hukum dan Fahaman antara bertudung dan moral yang dicampur adukkan for me ada sesuatu yang keliru di situ Mungkin lebih afdal sekiranya dirujuk kepada yang pakar tanpa perlu menzahirkan pemikiran sendiri 3.5 Review Tunggu angin rajin datang P17 01 2014Haih, lama betul saya peram review buku ni Haha Bukan apa, semangat membaca sedang berkobar kobar, jadi mood nak menaip jadi ke laut P Waktu sebelum saya baca buku ni memanglah dok tertanya, apalah yang luar biasanya si Dewi Yusra Dewi ni Dan bila saya dah baca, rasanya antara ke luar biasa an si Dewi ni adalah 1 Independent Dialah satu satunya pewaris tunggal Cik NAB Nasi Ayam Bonda hasil usaha dan penat lelah arwah ibunya Kerana 3.5 Review Tunggu angin rajin datang P17 01 2014Haih, lama betul saya peram review buku ni Haha Bukan apa, semangat membaca sedang berkobar kobar, jadi mood nak menaip jadi ke laut P Waktu sebelum saya baca buku ni memanglah dok tertanya, apalah yang luar biasanya si Dewi Yusra Dewi ni Dan bila saya dah baca, rasanya antara ke luar biasa an si Dewi ni adalah 1 Independent Dialah satu satunya pewaris tunggal Cik NAB Nasi Ayam Bonda hasil usaha dan penat lelah arwah ibunya Kerana itulah dia perlu jadi seberdikari mungkin.2 Berani Dengan selambanya Dewi pernah belasah Idham, suami kepada Eda, teman baiknya di tengah kesesakan jalanraya bila dia nampak Idham bercengkerama dengan perempuan lain di dalam kereta Err, agak mengerikan di situ P 3 Unpredictable Sebab teringin mahukan zuriat sendiri, sanggup jumpa doktor untuk buat IVF Betul sengal Belum kahwin abis nak dapat benih dari mana Aduhai4 Penyayang Sanggup berhabis untuk Nina anak Eda walaupun terpaksa melayan mulut Nina yang ala bertih jagung tu.5 Pemurah Nampak je Dewi ni sombong dan kerek Tapi ramai yang tak tahu sebenarnya Dewi amat pemurah dan tak lokek membantu bila diperlukan 6 Determined dan juga degil Kerana mahukan calon suami berkualiti macam Raden Amzar, Dewi sanggup bersekongkol dengan Kamarul juga teman baiknya buat perancangan untuk memerangkap dirinya dengan Raden Amzar.7 Kalau perempuan lain, dah dapat suami dengan pakej yang hampir sempurna macam Raden Amzar tu mesti dah pegang kuat kuat tak mahu lepas, tapi Dewi selamba je boleh lelong suami sendiri pada perempuan lain sebab dia berkahwin hanya sebab mahukan zuriat Ish, kot ye pun pemurah tepuk dahi 8 TabahWalau teruk dikutuk oleh Kak Long Zahra sebab berkahwin dalam keadaan tergesa gesa dengan adik kesayangannya, Dewi cool aja dengar caci maki Kak Long Zahra yang hampa tak dapat beradik iparkan Nurul Fatiha yang kononnya sempurna dari segala segi Heh 9 Pemaaf Dewi jugalah yang banyak menyokong dan membantu Kak Long Zahra bila abang ipar Raden Amzar tu buat perangai Huh, ingat baik sangat Rupanya Memang tak sangka sungguh 10 Yang lain lain tu kenalah baca sendiri Haha Ni gara gara otak dah blank, tak dapat nak recall selebihnya P Komen saya Bila baca kisah ni serta merta teringat kisah penyanyi Madonna yang juga berkehendakkan zuriat sendiri suatu ketika dulu Haha Memang betullah, kadang kadang manusia boleh jadi obses dengan kehendak sendiri Sanggup je buat perkara di luar norma semata mata untuk mencapai apa yang diingini Phew Seronok baca kisah ni Cuma sedikit teguran untuk penggunaan perkataan berbahasa Inggeris Bagi saya, kalau kita sendiri tak yakin, lebih baik gunakan bahasa Melayu Lebih molek Apa pun, terima kasih dan tahniah Kak Umie Nadzimah atas kelahiran buku yang menghiburkan ini Moga lebih banyak lagi kisah yang bakal dilakarkan selepas ini P s Tahun ni saya dah mula nak cuba review gaya bebas So please bear with me P Ada beberapa kriteria yg membuatkan sy suka baca novel ni1 blom penah lg aq baca jln citer gini2 aq suka pendirian dia yg kata lelaki itu x bleh dipercayai3 aq suka nasi ayam hehehe.4 gaya ayat selamberland5 dia bukan stok alim sbb sembahyang 2x seminggu tp ada hati nak stok suami yg alim2 ala2 ustaz gitu.5 aq suka bila dia kutuk calon suami yg diberikan oleh kamarul sbg beruang hitam tp kamarul bidas dia Mamat tu power apa, sebulan saja sure target kau tercapai Tgk tu bertapa desper Ada beberapa kriteria yg membuatkan sy suka baca novel ni1 blom penah lg aq baca jln citer gini2 aq suka pendirian dia yg kata lelaki itu x bleh dipercayai3 aq suka nasi ayam hehehe.4 gaya ayat selamberland5 dia bukan stok alim sbb sembahyang 2x seminggu tp ada hati nak stok suami yg alim2 ala2 ustaz gitu.5 aq suka bila dia kutuk calon suami yg diberikan oleh kamarul sbg beruang hitam tp kamarul bidas dia Mamat tu power apa, sebulan saja sure target kau tercapai Tgk tu bertapa desperadonya si Dewi sampe kamarul sanggup bersekongkol dgn Dewi.6 sikamarul yg patah tu pun ada hati nak masuk jd calon Suami Dewi Hahaha ada hati.7 aq stuju pendpt Raden, free hair rambut perang x semestinya x sempurna dlman katanya lg sesetgh perempuan skrg pakai tudung kerana nak berfesyen Well it s a fact kan X semua tp segelintirla Apapon tutup aurat ttp wajib kan 8 Dewi berkenan kat Raden sbb Raden adalah stok sembahyang dlm kapal terbang9 nak jadi anggerik rafflesia Very symbolic Sila baca ms 130 tersgt2 sentap motto hidup Dewi.10 usaha gigih drpd Dewi utk dptkan Raden sehingga sampai memerangkap Raden ditangkap khalwat bersama sehingga terpaksa kawin paksa rela Senjata makan tuan Citer ni memang best Xyahle nak ulas pepanjang bagai Yg blom baca blela gi bli cepat Tumbs up Announcement before review N nak jual buku ni for RM12 Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM Sekali lagi N berada dalam kelompok minoriti kerana merasakan novel ni biasa2 saja, sedangkan ramai yang memberi rating yang tinggiBukannya tak best, cuma watak Dewi agak mencabar kesabaran N Pada N, dia seorang wanita yang selfish and ungrateful N cuma suka watak dia whenever dia bersama umi Amzar and after dia bersalin Any other time, N rasa serius macam nak cepuk kepala dia Award unAnnouncement before review N nak jual buku ni for RM12 Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM Sekali lagi N berada dalam kelompok minoriti kerana merasakan novel ni biasa2 saja, sedangkan ramai yang memberi rating yang tinggiBukannya tak best, cuma watak Dewi agak mencabar kesabaran N Pada N, dia seorang wanita yang selfish and ungrateful N cuma suka watak dia whenever dia bersama umi Amzar and after dia bersalin Any other time, N rasa serius macam nak cepuk kepala dia Award untuk suami penyabar memang layak dianugerahkan kepada Raden Amzar Dan satu lagi, N sangat bersetuju dengan pendapat salah seorang reviewer Gunakanlah bahasa Inggeris jika kita yakin ayat itu tepat dan betul grammar nya Kengkadang N tak faham kenapa penulis nak selitkan bahasa Inggeris kalau penguasaan bahasa itu kurang excellent, and editor pulak tak buat keje Kalau tak guna bahasa Inggeris, tak semestinya watak itu tak cool, yer antara novel terhebatantara cerita yg x boleh lepas kat tangan sampai lupa nak makan n minum satu hari..hahaha..kisah yg fresh..buat kita suka pada watak Dewi Yusra yg dikatakan seorg yg seksi, pemarah, rambut karat tp sebenarnya dia seorg yang sgt baik hatinyamemang patut dia dpt lelaki yang terbaik mcm Raden Amzar..cerita ni boleh buat kita bergelak ketawa n then buat kita jatuh cinta dgn Dr Raden tu yang mmg perfect untuk Dewi..memang suami idaman setiap wanita la..haha..thanks to write antara novel terhebatantara cerita yg x boleh lepas kat tangan sampai lupa nak makan n minum satu hari..hahaha..kisah yg fresh..buat kita suka pada watak Dewi Yusra yg dikatakan seorg yg seksi, pemarah, rambut karat tp sebenarnya dia seorg yang sgt baik hatinyamemang patut dia dpt lelaki yang terbaik mcm Raden Amzar..cerita ni boleh buat kita bergelak ketawa n then buat kita jatuh cinta dgn Dr Raden tu yang mmg perfect untuk Dewi..memang suami idaman setiap wanita la..haha..thanks to writer for this story..akan jadi koleksi kesayangan la Sorry tak dapat bagi bintang banyaksebab malam tadi hujan jadi bintang sembunyi balik awanhahahaSaya alergik pada buku tebal, tapi bila terjebak dengan dramanya dan nasib baik pula buku ini ada dalam almari adik, jadi saya ambil dan baca Baca pula start dah separuh jalansebab dah tengok adaptasi separuh awal awaljadi ulasan saya mungkin tak boleh pakai Maaf Apa yang boleh saya komen 1 saya agak terkejut dengan keterbukaan penulis dalam menceritakan perihal dalam kain secara terb Sorry tak dapat bagi bintang banyaksebab malam tadi hujan jadi bintang sembunyi balik awanhahahaSaya alergik pada buku tebal, tapi bila terjebak dengan dramanya dan nasib baik pula buku ini ada dalam almari adik, jadi saya ambil dan baca Baca pula start dah separuh jalansebab dah tengok adaptasi separuh awal awaljadi ulasan saya mungkin tak boleh pakai Maaf Apa yang boleh saya komen 1 saya agak terkejut dengan keterbukaan penulis dalam menceritakan perihal dalam kain secara terbuka beginiharap anak gadis saya tak ambil dan baca buku ini 2 saya tak berapa nak setuju bila kisah ini seolah olahnya nak hightlight kan bahawa orang tak pakai tudung tak semestinya tak baik, dan orang pakai tudung tak semestinya baik Saya tahu dan sedar sangat zaman ini sudah jelas lagi nyata ada sesetengah kita pakai tudung tapi telanjangingatan pada diri sendiri , tapi bagi saya cukuplah yang ada, jangan ditambah lagi beri pengajaran yang tak elok ada banyak lagi cara untuk kita didik pembacaremaja sebab saya tahu remaja sekarang rasa ingin tahu itu sangat tinggi lagi kita kata jangan, lagi itulah dia tambah nak tahu 3 saya suka Raden Amzar Memandangkan saya mula baca novel ini daripada bab 64 mungkin banyak input yang saya terlepas pandangtapi saya dah tengok drama adaptasinya daripada episode 1 episode 11, kira ok lah kanJadi maafkan saya andai ada yang tak setuju dengan komen saya Tapi boleh saja anda baca dan nilai sendiri Dia.isteri luar biasa karya penulis hebat Umie Nadzimah ternyata tidak mengecewakan Kisah santai, ringan , penuh kecindan mengasyikkan pembaca sehingga ke ayat yang terakhir Percayalah Dia.isteri luar biasa mengisahkan Dewi Yusra yang menginginkan seorang anak sebagai pewaris kepada Restoran nasi ayamnya, Restoran Nasi Ayam Bonda Target Dewi cukuplah dia kawin dengan seorang lelaki hanya untuk mendapatkan anak sahaja dan setelah mengandung dia akan meninggalkan lelaki tersebut keran Dia.isteri luar biasa karya penulis hebat Umie Nadzimah ternyata tidak mengecewakan Kisah santai, ringan , penuh kecindan mengasyikkan pembaca sehingga ke ayat yang terakhir Percayalah Dia.isteri luar biasa mengisahkan Dewi Yusra yang menginginkan seorang anak sebagai pewaris kepada Restoran nasi ayamnya, Restoran Nasi Ayam Bonda Target Dewi cukuplah dia kawin dengan seorang lelaki hanya untuk mendapatkan anak sahaja dan setelah mengandung dia akan meninggalkan lelaki tersebut kerana Dewi tidak mempercayai lelaki setelah berpengalaman melihat ibunya yang kecewa kerana seorang lelaki Masalah yang timbul sekarang ialah siapakah jejaka yang menjadi buruan Dewi Dewi inginkan benih yang baik untuk anaknya, lelaki yang stok stok sembahyang atas kapal terbang Maka berjumpalah Cik Dewi dengan Profesor Madya Dr Raden Amzar, Dr tumbuhan, stok lelaki edisi terhad yang diimpikan oleh Dewi Dr Raden yang kacak, wajah tenang putih bersih, hidup mancung, bulu kening hitam tersusun, bibir tipis kemerahan dengan rambut hitam lebat kemas amat sempurna sekali pada pandangan Dewi Lantas Dewi mula merancangkan sesuatu yang di luar alam, kerja gila Dewi Yusra demi mendapatkan seorang anak.Rupanya Dewi tidak bertepuk sebelah tangan Dr Raden juga mula meminati tokey nasi ayam ini, Cik Dewi Bravo digelarnya Dewi si seksi, putih gebu, bergaya dengan rambut perang mengurai lepas bahu, berkasut tinggi dan sangat garang orangnya telah memikat hati Dr Raden Semua yang ada pada cik Dewi sedap, manis tidak ada cacat celanya, ialah hati dah suka kan.Ikan di laut asam di darat, akhirnya dalam kuali bertemu jua Begitu juga jodoh antara Dr Raden dengan Dewi Yusra Akibat satu insiden yang dirancang oleh seseorang, maka akhirnya mereka berkahwin Tersenyum lebar si Dewi kerana hasrat inginkan anak daripada gen yang baik baik tercapai dan tersenyum riang si Dr Raden kerana gadis idaman sudah berada dalam genggaman.Melayari lah mereka berdua bahtera perkahwinan yang penuh dengan adegan asam dan garamnya Semuanya sudah terbalik daripada perancangan awal si Dewi Bagi Dewi perkahwinannya hanyalah satu persinggahan Apabila perkahwinannya sudah jauh menyimpang daripada perancangan sebenar maka kucar kacirlah hidup si Dewi Apa jua yang dibuat oleh si Dewi, ditangani dengan penuh kesabaran oleh Dr Raden a.k.a stok stok bomoh digelar si Dewi Jangan pergi, jangan tinggalkan Yusra Dewi Tak pernah ada niat untuk I buat macam tu You isteri I, anugerah dari Allah yang sudah tentu I jaga baik baik Dr Raden Dulu you suruh I tentukan ke mana hala hubungan kita, kan Sekarang I dah buat keputusan, I nak hidup sendiri Dewi Tidak Yusra I tak pernah terfikir untuk berpisah Dr Raden Kita kahwin pun sebab terpaksa, bukan dirancangjadi I tak mahu terus terikat Dewi Leave me alone, forever, I nak hidup sendiri Seorang Tak nak kongsi kongsi dengan you I rimas, I lemas, tak suka dikacau, faham Dewi Okaylepas ni I dah tak curi body syampoo you lagi Ubat gigi pun I beli yang lain, tak guna tiub yang sama Almari pakaian, you ambik yang banyak pintu, baju I sikit ajemuat dalam almari kecil Almari solek you boleh conquer sorang, I tak kesah pun Tuala you I janji tak curi curi pakai dah Dr Raden.Tak terkata si Dewi Bilalah si Dr Raden nak bengang dengannya Lagi dibuli, lagi dia senyum, lagi dia mesra, lagi dia layan Dewi dengan baik Bagaimanakah perleraian kisah Si Dewi dengan suami sementaranya ini Apakah yang akan berlaku apabila rahsia Si Dewi yang berkahwin dengan Dr Raden hanya untuk seorang anak diketahui oleh Sang Suami Apakah yang akan berlaku apabila kawan baik Dewi, si Eda rupa rupanya gunting dalam lipatan berjaya menghasut Dr Raden, Ibu mertua Dewi, dan Kak long dalam memastikan Dewi tidak akan mengecap bahagia dalam hidupnya Berjayakah Kak Long menjodohkan Dr Raden dengan Fatiha Adakah Dewi masih lagi bertahan dengan rancangan awalnya yang hanya mengharapkan Dr Raden sebagai suami sementara Semuanya terjawab dalam naskhah Dia.isteri luar biasa ini yang akan membawa anda semua ke satu alam yang luar biasa, satu alam yang menghiburkan, lain daripada yang lain Tahniah Umie Nadzimah kerana sebuah karya yang AWESOME ini Dapatkan di pasaran Jalan cerita santai sajamengisahkan tentang Dewi Yusra yang anti lelaki kerana trauma dengan kisah silamnya..baginya, lelaki semuanya tak guna..tapi, Dewi perlukan seorang pewaris untuk mewarisi perniagaan nasi ayam Bonda aka cik NABMaka bermulanya misi Dewi untuk mencari suami sementara apabila disahkan mengandung nanti, Dewi akan angkat kaki Suaminya mesti stok edisi terhadbijak, alim, bertangungjawab, kacak tak teragak2 pilihan Dewi nak dibanding dengan dirinya, berambut pera Jalan cerita santai sajamengisahkan tentang Dewi Yusra yang anti lelaki kerana trauma dengan kisah silamnya..baginya, lelaki semuanya tak guna..tapi, Dewi perlukan seorang pewaris untuk mewarisi perniagaan nasi ayam Bonda aka cik NABMaka bermulanya misi Dewi untuk mencari suami sementara apabila disahkan mengandung nanti, Dewi akan angkat kaki Suaminya mesti stok edisi terhadbijak, alim, bertangungjawab, kacak tak teragak2 pilihan Dewi nak dibanding dengan dirinya, berambut perang dan berpenampilan moden..sembahyang pun boleh dikira dengan jari.Dewi pun meminta bantuan satu2 kawan lelakinya, Cik Kem yang 2 alam untuk mencari calon2 suami sementaranyatapi, sepuluh orang yang Cik Kem calon semuanya tak boleh pakaiDan atas pujukan Cik Kem, Dewi bersetuju berjumpa dengan calon yang kesebelas, Kamaruliaitu Cik Kem yang bertukar menjadi lelaki sejatihahaha, apa lagi mengamuk la si Dewi sampai hampir2 putus sahabatDalam diam, Dewi diintai lelaki yang cukup pakej..Prof Madya Dr Raden Amzar, si doktor pokok..dan jodoh seolah2 sudah tertulis buat mereka apabila dipertemukan didalam kapal terbang..pada mulanya Dewi buat derk saja dengan Dr Raden nitapi, lepas terpandang Dr Raden bertayamum dan bersolat dalam kapal terbang..terus Dewi sedar inilah lelaki yang sesuai untuk melahirkan pewaris cik NAB semua bagai dirancang, apabila Dr Raden dan Dewi tertukar beg..lantas mempertemukan mereka semula Dewi tetap dengan rancangannya untuk memikat Dr Raden..sengaja menyembunyikan organizer Dr Raden untuk pertemuan seterusnya.Dr Raden pula semakin tertekan dengan kak longnya yang tak habis2 memaksanya menerima Fatihah sebagai isteriDr Raden meminta Dewi datang ke rumahnya untuk memulangkan organizernya..dan peluang ini digunakan Dewi dengan meminta Kamarul menghubungi Jabatan Agama Islam untuk memerangkap mereka..dan Dewi berjaya..Demi menjaga maruah mereka bernikah senyap2 jauh di Kota LondonRancangan pertama berjaya..kini rancangan kedua pula, Dewi perlu menggoda Dr Raden untuk dapatkan babywalaupun sukar, kerana Dewi kan geli geleman dengan lelaki..haha Dan..sebaik saja mengandung Dewi cuba angkat kaki, tapi..baby pula mengada2 nakkan abah dia..terpaksalah Dewi tangguhkan rancanganSepanjang menjadi isteri Dr Raden, rumah tangganya tak pernah sunyi dari gangguan gadis2 yang tergila2 kan suami sementaranya..juga Kak long yang tak habis2 dengan rancangan ingin beradik iparkan FatihahTanpa Dewi sangka juga ada yang cuba menikamnya dari belakang, sehingga terbongkar kisah tangkap basahnya pada keluarga Dr Radendan yang paling tak tersangka2 dalang sebenar disebalik kes tangkap basah bukan Kamarul siapa jeng..jengjenghehe {DOWNLOAD PDF} Î Dia… Isteri Luar Biasa é SINGLE is simple, double is troubleItu moto hidup Dewi Yusra Katanya, dia boleh hidup tanpa lelaki, lagi mudah dan tidak serabut otak Lelaki menyusahkan, suka ambil kesempatan Perempuan tak kahwin pun boleh ada anaklah Bukan spesies angkat angkat ya, yang asli datang dari rahim Dewi Yusra Kau gila ke Dewi, ingat nak buat anak tu semudah buat nasi ayam ke Hesy Mesti ada jalanlah Dewi serius Walau dengan apa cara pun, Dewi tetap ingin punya anak dari darah dagingnya Anak yang akan mewarisi syarikat perniagaan Cik NAB aka Nasi Ayam Bonda Aku akan kahwin Syaratnya aku nak kahwin sampai mengandung aje ya, lepas tu aku chaw No husband any Sebelum aku sakit hati ditinggalkan, lebih baik aku blah dahulu DEWI YUSRAMaka bermulalah usaha Dewi untuk mendapatkan Suami Sementara dari lelaki baik baik, gen terhebat, genius dan stok sembahyang atas kapal terbang Saya Amzar errr Radin Amzar yang duduk sebelah you dalam flight dari Heathrow hari tu RADEN AMZARBagai nak tercabut jantung Dewi dengar Lelaki edisi terhad tu hubungi dia Macam tak percaya pun ada Ingatkan lelaki itu akan terus hilang Tuhan berikan Dewi peluang ke ni Berjayakah rancangan Dewi Yusra untuk memerangkap Dr Radin Amzar, lelaki terpilih sebagai Suami Sementara nya untuk seorang zuriat Bagaimana pula rancangan Kamarul yang terlalu menyintainya Temui jawapannya dalam DIA Isteri Luar Biasa, kisah seorang gadis yang terpaksa bangkit dari peristiwa kelam hidupnya Menghabiskan bacaan ini sewaktu 5 jam dalam perjalanan ke Bandung dari Jakarta, menaiki bas Tatkala orang lain tidur, gigih membaca walau keadaan tak selesa, bertemankan lampu bas.Sebab, sayang nak lepaskan bila dah mula baca.Best sangat Saya suka sebab idea yang diketengahkan unik sangat.Lain dari novel novel yang ada.Kalau saya jadi novelis, mungkin, tak pernah terjangkau dek akal, nak keluarkan idea macam ni.Tahniah dan terima kasih penulis, kerana saya sangat terhibur dan berpuas hati P Menghabiskan bacaan ini sewaktu 5 jam dalam perjalanan ke Bandung dari Jakarta, menaiki bas Tatkala orang lain tidur, gigih membaca walau keadaan tak selesa, bertemankan lampu bas.Sebab, sayang nak lepaskan bila dah mula baca.Best sangat Saya suka sebab idea yang diketengahkan unik sangat.Lain dari novel novel yang ada.Kalau saya jadi novelis, mungkin, tak pernah terjangkau dek akal, nak keluarkan idea macam ni.Tahniah dan terima kasih penulis, kerana saya sangat terhibur dan berpuas hati Perfect